torsdag 22. november 2012

Han er en kjent fotograf som tar bilder av by og strukturer. Han er født 27 Desember i Frankrike, Paris 1906 og døde 18 Februar i 1999. Feininger ble altså 93 år gammel!  Han er kjent for sine dynamiske svart-hvitt scener av Manhattan og studier av strukturen av naturlige objekter.

Feininger vokste opp og ble utdannet som arkitekt i Tyskland, hvor hans far malte og undervist ved Staatliches Bauhaus. I 1936 ga han opp arkitektur i seg selv, flyttet til Sverige, og fokusert på fotografering.

Feininger ble berømt for sine fotografier av New York. Vitenskap og natur, som i bein, skjell, planter og mineraler, var andre hyppige fag, men sjelden gjorde han fotograferer mennesker eller gjøre portretter.

Feininger skrev omfattende manualer om fotografering, hvorav de mest kjente er The Complete Photographer. I innledningen til en av Feininger bøker av fotografier, beskrev Ralph Hattersley ham som "en av de store arkitektene som bidro til å skape fotografering som vi kjenner det i dag." I 1966 tildelt American Society of Media Photographers (ASMP) Feininger sitt høyeste utmerkelse, Robert Leavitt Award. I 1991 tildelt International Center of Photography Feininger Infinity Lifetime Achievement Award.

Her er to av verkene. Et av by og et med struktur!


Alexandra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar