torsdag 1. november 2012

Burn tool, dodge tool og spong tool

Burn tool

På photoshop kan du bruke et verktøy fra sidelinjen som heter Burn tool. Dette gjør ting mørkere, det tar altså mørk farge på bildet. Feks så kan du farge og tydelig gjøre øyen bryn som jeg har gjordt i dette tilfelle. Denne blir også brukt til å skygge ansiktet, feks rundt halsen får å få tydeligere form på ansiktet

Først zomer du inn på plassen du vil gjøre mørk. Så finner du på verktøyslinjen til venstre, og finner Burntool, det kan være du har et annet verktøy der fordi burn tool egentlig ligger med 2 andre når du holder den inne. Feks kan dodge tool eller sponge tool. Uansett så kan du finne den på side linjen.

Så oppe i hjørnet slik som på bildet kan du regulere styrken og størrelsen på Burn tool. Så er der bare å sette i gang.

Dodge Tool

Med dodge tool gjør du ting lysere, altså det motsatte av Burn tool. Dette kan gjøre hvitere tenner, øyne, klarere øyne, lysere hud osv.

Du velger den på samme måte som burn tool og her kan du også velge styrke og størrelse. Her er noen forslag.


Sponge tool

Den er en liten blanding av begge egentlig, her kan du gjøre ting litt mørkere, men overdriver du kan det nesten bli blågrå i fargen. Denne heter Desaturate. Så har vi også Saturate som gjør ting litt lysere, men også rødlig, den er god å bruke på lepper eller kinn om du ønsker litt duse røde roser.
En veldig dårlig sponge tool saturate av meg, men dere sjønner hva jeg mener :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar