torsdag 4. oktober 2012

Photoshop del 2

Å få et svart hvit bilde til å bare får en gjenstand/person/plante/dyr til å ha farge. Feks, svart hvit bilde der en persons lepper kun er røde og resten av bilde er svart hvit.

Først velger du deg et bilde du vil rediger og legger det inn på photoshop. Her vises det i farger.
Om du ser nøye på bildet oppfor vil du finne denne lille boksen nederst i høyre hjørne. Der finnes det en del ting du kan trykke på. Nå skal vi lage en ny layer, eller bilde. Så vi trykker på "Create a new layer" som er det lille iconet ved siden av søppelbøtten. Da får du opp et ark uten noenting i. Da trykker du tilbake på det førstebildet(background) og trykker cmd+a, da vil du får prikker rundt bildet, så trykker du cmd+c får å kopiere det. Så trykker du på layer1 som på bildet under, og trykker cmd+v får å lime det inn. Da har du to helt like bilder.

Får at du ska kunne får fargeelementer på et svart hvit bilde, må du gjøre et svart hvit. Det gjør du ved å  trykke på Image, adjustments, Gradient map, og det blir svart hvit(mer om farge til svart hvit står i innlegget under)Gå tilbake til den lille kassen nede i høyre hjørne. Nå skal du lage et nyt layer innpå det layeret du allerede har. Det gjør du ved å trykke på Layeret som er svart hvit bilde. Så trykker du på "add layer mask" som er iconet som er en mørk firkant med en hvit runding inni. Da vil det se slik ut:

Så trykker du på "brush tool" som er en malerpensel som ligge på verktøys linjen. Da vil du få opp type malerkost og hvilken størrelse den er(se øverst på første bilde) Trykker du på størrelsen, vil det komme opp slik som bilde 2 viser. Da kan du velge hvilken type børste og størrelse på den. I dette tilfelle velgte jeg en rund pensel, og varierte hvilken størrelse jeg skulle ha, ved hva jeg skulle "fargelegge". 


Så får du en rund runding som du bare drar på arket og vil gjøre det du trykker på i farger. Om du gjør en feil er det bare til å trykke cmd+z.


Slik vil da det ferdig produktet se ut :)


Alexanrda

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar